Robottiruohonleikkurin valintaopas 2024 1

Robottiruohonleikkurin valintaopas 2024 - Parhaat vinkit robottiruohonleikkurin ostoon

Tämä artikkeli kertoo kaiken tarvittavan tiedon, jota tarvitset hankkiessasi robottiruohonleikkuria meidän kattavasta valikoimastamme.

Yleistä robottiruohonleikkureista

Robottiruohonleikkuri on ruohonleikkuri, joka kykenee huolehtimaan nurmikon leikkuusta täysin itsenäisesti.

Robottiruohonleikkurit ovat tulleet ruohonleikkurmarkkinoille jäädäkseen. Tämä ei oikeastaan ole ihme, sillä robottiruohonleikkurit ovat kehittyneet todella käyttäjäystävällisiksi sekä niiden leikkuujälki on aivan ensiluokkaista. Markkinoilta löytyvistä robottiruohonleikkureista löytyy kuitenkin paljon eroavaisuuksia. Halpa hinta tietysti aina kiinnostaa kuluttajaa, mutta robottiruohonleikkuria ostaessa suosittelemme panostamaan laatuun sekä siihen, että se on soveltuva juuri sinun pihallesi.

Yg 875943

Kenelle robottiruohonleikkuri sopii?

Robottiruohonleikkuri sopii oikeastaan kaikille niille, kenelle sopii myös ”normaali” ruohonleikkuri. Nykyään robottiruohonleikkurit pystyvät leikkaamaan kaikenkokoisa ja -muotoisia nurmikkoja sekä ylittämään esimerkiksi kivetyksiä. Lähes kaikki robottiruohonleikkurit ovat vedenkestäviä sekä osasta löytyy myös pakkasanturit, joten se selviää suomalaisestakin kesästä mainiosti.

MITÄ TULEE HUOMIOIDA OSTAESSASI ROBOTTIRUOHONLEIKKURIA?

1. Leikattavan alueen pinta-ala

Robottiruohonleikkuria ostaessa kannattaa aina ensimmäisenä selvittää, minkä kokoinen nurmikkoalue on. Robottien hinnoittelu perustuu usein niiden enimmäisleikkuualueeseen ja tämän takia pihan koko kannattaa selvittää ennen ostoa. 

Valmistajan antamat enimmäisleikkuualueet määritellään tasaisille ja esteettömille nurmialueille. Yleinen nyrkkisääntö leikkuria ostaessa on, että kannattaa valita leikkuri, jonka maksimileikkuuala on noin 10-20% omaa nurmialuettasi suurempi.

1.1 MITEN SELVITÄN NURMIALUEEN KOON?

Nurmialueen koko on helppo selvittää Googlen karttapalvelussa alla olevien ohjeiden avulla. Mikäli et halua tehdä tätä itse, me teemme sen mielellämme puolestasi, kun otat yhteyttä asiakaspalveluumme.

Etsi kartasta oma nurmilueesi ja zoomaa mahdollisimman lähelle sitä. Tämän jälkeen klikkaa oikeaa hiiren painiketta, niin saat näkyviin ”mittaa etäisyys”. Voit vasemmalla hiiren painikkeella lisätä pisteitä ja kun alue on ympyröity, kertoo järjestelmä pinta-alan ja alueen ympärysmitan. Kokonaisetäisyys kertoo, kuinka paljon rajakaapelia asennukseen tarvitaan, mikäli olet hankkimassa rajkaaplilla toimivaa robottiruohonleikkuria.

Alla olevassa kuvassa Presidentinlinnan etupihan pinta-alaksi saatiin noin 612 m² ja rajakaapelia pihan ympäröimiseen tarvittaisiin 105 m.

Nurmialueen mittaus robottiruohonleikkurille
Nurmialueen mittaus robottiruohonleikkurille 2

2. ESTEET NURMIALUEELLA

Puut, puskat ja kivet eivät ole este robottiruohonleikkurin hankkimiselle. Kuitenkin ne tulee ottaa huomioon robottia hankkiessa. Mikäli pihalla on paljon esteitä kannattaa ylimitoittaa robotin leikkuualue ainakin 20%.

Mikäli pihasi jakautuu useisiin nurmialueisiin, muista varmistaa jälleenmyyjältä, että robotti kykenee hallitsemaan useita nurmialueita.

3. KALTEVUUS

Jos pihallasi on paljon kaltevia kohtia, joita robotti joutuu kulkemaan, kannattaa valita robotti, joka kykenee leikkaamaan suuria kaltevuuksia. Robottivalmistajat ilmoittavat tuotteiden maksimikaltevuuden. Meidän valikoimastamme löytyvien Gardena robottiruohonleikkureiden maksimikaltevuudet ovat 25-35%, kun taas puolestaan Stigan robottiruohonleikkurit soveltuvat 45-50% rinteisiin.

Voit mitata kaltevuuden esimerkiksi metrin pituisella laudalla. Alla näkyy ohje.

Robottiruohonleikkurin maksimikaltevuus

4. TURVALLISUUS

Robottia ostaessa kannattaa myös ottaa huomioon turvallisuus. Kaikissa Gardenan sekä Stigan tuotteissa on laadukas turvajärjestelmä. Robotti tajuaa itse lopettaa leikkaamisen, kun sitä kallistetaan tai nostetaan. Turvajärjestelmään kuuluu myös varashälytin, joka toimii pin-koodin avulla.

5. MOBIILISOVELLUS

Nykyään useimmat robottivalmistajat ovat kehittäneet mobiilisovelluksen, jolla voi ohjata leikkurin etenemistä. Mobiilisovelluksilla on kuitenkin eroja. Kaikki meillä myynnissä olevat robottiruohonleikkurit ovat hallittavissa mobiilisovelluksen kautta. Kaikki Stigan robottiruohonleikkurimallit ovat käytettävissä kattavan STIGA.GO-sovelluksen kautta. Gardenan Bluetooth ja Smart -mallit eroavat toisistaan eniten juuri mobiilisovelluksissa. Eroavaisuuksista on kerrottu kattavasti Gardenan omilla nettisivuilla Linkki. Alta löydät myös havainnollistavan kuvan ominaisuuksista.

Bluetooth ja smart eroavaisuudet 480x480 0d11d6bd 1e80 49a6 95a0 cd5765476be7

Kiinnostuitko?

Tutustu alta tarkemmin robottimalleihimme sekä asennuspalveluun

Usein kysytyt kysymykset

Onko robottiruohonleikkurin asennus vaikeaa?

KULUTTAAKO ROBOTTIRUOHONLEIKKURI PALJON SÄHKÖÄ?

VAPAUTTAAKO ROBOTIRUOHONLEIKKURI MINUT KOKONAAN NURMIKON HOIDOSTA?

MINKÄLAISTA LEIKKUUJÄLKEÄ ROBOTTIRUOHONLEIKKURI TEKEE?